ponedeljek, 22. september 2008

gneča



Danes je bil strogi center Ljubljane zaprt za ves motorni promet. In ker, če je center zaprt, se vsa pločevina preusmeri drugam, tako da je bila obvoznica zabita. Prvo kot prvo je bila ura 4 popoldan, ko je že tako zgoščen promet, kot drugo se je pa pod mostom Dunajske ceste pri WTC-ju zgodila prometna nesreča. Mislim, da je bilo verižno trčenje vsaj 3 avtomobilov (če ne več). In ker je folk firbčen, more upočasniti, pri čemer sploh ne pomisli na druge udeležence, ki nastradajo zaradi tega. Tako je bila obvoznica zabita na eni in na drugi strani. In tako sva se s Primožem vozila od BTC-ja do Bežigrada dobre pol ure (drugače porabiš za to relacijo cca 5-10min).
Da sploh ne omenim egoizma nekaterih, ki se kljub prepovedi vozijo po odstavnem pasu. Kje so policisti, ko jih potrebuješ? Ponavadi jih ni. Pojavijo se točno takrat, ko si jih najmanj želiš...... Ljudje so pa tako ali tako brez potrpljenja in sploh ne pomislijo na druge. Kaj če bi se zgodila huda prometna nesreča in rešilec ne bi mogel pravočasno do ponesrečencev? To pa ni več njihov problem. Glavno je, da oni pridejo čim prej tja, kamor so namenjeni.
Se popolnoma strinjam z nekim tovornjakarjem, ki je rekel, da je kultura voznikov na dnu.
LJUDJE, SKULIRAJTE SE!!!!!!!!!!!
Bolj na "izi". Še pregovor imamo, ki pravi, da se tudi počasi daleč pride. Če bi se vsaj nekateri tega držali in bili bolj strpni, bi bilo veliko boljše.

2 komentarja:

Unknown pravi ...

ta gneča na obvoznici mene verjetno čaka čez nekaj let, drugače pa tudi javni prevoz ki sem ga uporabljal v tem tednu brez avtomobila je bil bolj nabasan kot ponavadi zaradi brezplačne vožnje :p se pa strinjam glede kulture voznikov XO

Tjaša_SedemSanj pravi ...

Glede brezplačnega je pa pri ljudeh takole: kjer delam pošiljajo zloženke in podobno na dom. Ko so dali oglas za brezplačni vzorec, se je količina poslane pošte povečala za 5×. Samo da je brezplačno in potem folk hoče met.